ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤ. Ν. ΣΑΚΚΟΥΛΑ
ant-sakkoulas.gr/greek
english/ant-sakkoulas
 
  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
 Ο ΕΚΔΟΤΗΣ LPE ΝΟΜΙΚΑ LINKS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Η ευθύνη της επιχείρησης παροχής επενδυτικών υπηρεσιών από την παροχή επενδυτικών συμβουλών
θέμα: Εμπορικό Δίκαιο
Σειρά: ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΙΔΡΥΤΗΣ: † ΑΛΚ. ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚ. ΡΟΚΑΣ)
ημ/νία κυκλοφορίας: 17/06/2003
Εκδόσεις: Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα
ISBN: 978-960-15-0950-X
γλώσσα: Ελληνικά
σελίδες: XXII+317
τιμή: 35,00€
Περίληψη
Αντικείμενο του βιβλίου είναι η ευθύνη των Τραπεζών και των ΕΠΕΥ (Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών) από την τυχόν παροχή εσφαλμένων ή ανακριβών επενδυτικών συμβουλών. Η ραγδαία εξέλιξη κατά τα τελευταία χρόνια του δικαίου της κεφαλαιαγοράς και του δικαίου των επενδύσεων κεφαλαίου έχει φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όσων ασχολούνται με το τραπεζικό και χρηματιστηριακό δίκαιο το θέμα αυτό, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται ευθέως από τον νόμο.
Η κεφαλαιαγορά είναι ένας χώρος του οποίου η λειτουργία παραμένει απροσπέλαστη για τον μέσο επενδυτή. Ακόμη και αν κατορθώσει ο επίδοξος επενδυτής να αντλήσει κάποιες κρίσιμες πληροφορίες για τις διάφορες επενδυτικές δυνατότητες, αδυνατεί να τις εκτιμήσει και να τις αξιολογήσει σε συνάρτηση και με τις προσωπικές επενδυτικές επιδιώξεις και ανάγκες του, ώστε να λάβει την προσήκουσα επενδυτική απόφαση. Τα όλο και πιο πολύπλοκα και ριψοκίνδυνα επενδυτικά προϊόντα που προσφέρονται συνεχώς στην κεφαλαιαγορά υπερβαίνουν συνήθως τις γνώσεις και τις δυνάμεις του επενδυτή, ο οποίος για τον λόγο αυτό αναγκάζεται να προσφύγει στις υπηρεσίες ενός επενδυτικού συμβούλου.
Ο ν. 2396/1996, ο οποίος ρυθμίζει την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, δεν περιέχει διατάξεις σχετικά με τις συνέπειες της ελαττωματικής επενδυτικής συμβουλής, δηλαδή για την τυχόν ευθύνη του επενδυτικού συμβούλου στην περίπτωση που η επένδυση – συνεπεία σφάλματος ή ελαττώματος της συμβουλής – απέτυχε και ο επενδυτής έχασε τα χρήματά του. Αυτό το κενό φιλοδοξεί να καλύψει ο συγγραφέας με τη μελέτη του.
Ειδικότερα, αντικείμενο του βιβλίου είναι αποκλειστικά η ευθύνη του επενδυτικού συμβούλου (τράπεζας ή ΕΠΕΥ) για τη ζημία που υφίσταται ο επενδυτής από την κακή εξέλιξη της επένδυσής του συνεπεία εσφαλμένης ή ανακριβούς συμβουλής. Παραμένει συνεπώς εκτός του πεδίου έρευνας του συγγραφέως η ευθύνη της τράπεζας από άλλες αιτίες, όπως ως αναδόχου έκδοσης κινητών αξιών, από τη διαχείριση χαρτοφυλακίου του πελάτη της, λόγω παραβιάσεως του τραπεζικού απορρήτου κλπ.


   
  
Όνομα χρήστη


Κωδικός
» Ανάκτηση κωδικού


Καντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε την εγγραφή μέλους.
   
   
  
Καντε κλικ εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας.
   
   
  

» Προηγμένη/Σύνθετη αναζήτηση
» Βοήθεια αναζήτησης