ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤ. Ν. ΣΑΚΚΟΥΛΑ
ant-sakkoulas.gr/greek
english/ant-sakkoulas
 
  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
 Ο ΕΚΔΟΤΗΣ LPE ΝΟΜΙΚΑ LINKS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΝΑΣΚΟΥ-ΠΕΡΡΑΚΗ ΠΑΡΟΥΛΑ, ΧΑΪΝΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΤΣΑΚΙΡΗ Μ.
(Επιμέλεια): Η προστασία των Δικαιωμάτων των Γυναικών. Διεθνείς πράξεις σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο
θέμα: Δημόσιο και Ιδιωτικό Διεθνές
Σειρά: ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΔΡΑΣ UNESCO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Π. ΝΑΣΚΟΥ-ΠΕΡΡΑΚΗ)
ημ/νία κυκλοφορίας: 09/01/2009
Εκδόσεις: Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα
ISBN: 978-960-15-2138-1
γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά
σελίδες: 893
τιμή: 105,00€
Περίληψη
H παρούσα συλλογή αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια καταγραφής όλων των διεθνών πράξεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των γυναικών και κατοχυρώνουν την ισότητα των δύο φύλων σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο. Η έρευνα ξεκίνησε στα πλαίσια της δραστηριότητας της έδρας UNESCO του Παν/μίου Μακεδονίας από το 2005 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Το πρώτο μέρος αναφέρεται στις διεθνείς πράξεις που υιοθετήθηκαν εντός και εκτός του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών ενώ το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τις δεσμευτικές πράξεις δυο ευρωπαϊκών οργανισμών που ασχολούνται και με ζητήματα προστασίας δικαιωμάτων του ανθρώπου και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των γυναικών, το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα/Ένωση.

Στόχος της παρούσας συλλογής είναι να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους, κυρίως τις γυναίκες, για την πληθώρα των διεθνών πράξεων και των αντίστοιχων μηχανισμών μέσω των οποίων μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Η συλλογή του παρόντος τόμου περιλαμβάνει το σύνολο των πράξεων που δεσμεύουν τη χώρα μας και δημιουργούν υποχρέωση για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των δικαιωμάτων των γυναικών. Περιλαμβάνει και πράξεις μη δεσμευτικού χαρακτήρα, κυρίως τα καταληκτικά κείμενα των διεθνών διασκέψεων τα οποία παρατίθενται στην γλώσσα εργασίας, δηλαδή στην αγγλική, καθώς και διεθνείς πράξεις σε ανεπίσημη ελληνική μετάφραση που η χώρα μας έχει υπογράψει αλλά δεν έχει ακόμα κυρώσει. Δεν περιλαμβάνει πληθώρα ψηφισμάτων, συστάσεων και λοιπών διακηρύξεων των οργάνων διαφόρων διεθνών οργανισμών λόγω του μεγάλου αριθμού των ανωτέρω μη δεσμευτικών πράξεων. Σημειώνεται ότι στον παρόντα τόμο περιλαμβάνονται μόνον αποσπάσματα των συμβάσεων και πράξεων που αναφέρονται αποκλειστικά στα δικαιώματα των γυναικών.
Περιεχόμενα βιβλίου


   
  
Όνομα χρήστη


Κωδικός
» Ανάκτηση κωδικού


Καντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε την εγγραφή μέλους.
   
   
  
Καντε κλικ εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του καλαθιού σας.
   
   
  

» Προηγμένη/Σύνθετη αναζήτηση
» Βοήθεια αναζήτησης